2018 MAKEX ROBOTİK´E TÜRKİYE DAMGASI  
2018 MAKEX ROBOTİK´E TÜRKİYE DAMGASI

2018 MAKEX ROBOTİK´E TÜRKİYE DAMGASI

Ankara, Adana, Bursa ve Ardahan’dan öğrencilerimiz Çin’den dereceyle döndü.   

Öğrencilerimiz, Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen 2018 MAKEX Robotik Yarışması’nda ülkemizi başarıyla temsil etti. 
 
Yarışmaya Başkent Ankara’dan katılan Yenimahalle BİLSEM ekibi “Robust”, en iyi takım, en iyi robot tasarımı ve en iyi takım koçları ödüllerini aldı.
 
Robot dâhilerinin yarıştığı müsabakalardan Bursa ekibi ise 2 ödül birden aldı. İkincilik ödülünün yanı sıra "En İyi Takım Kültürü" ödülü de Makersteam´in oldu.
 
 “MakeX 2018 Junior High School” kategorisinde ise Adana Çukurova Vakıfbank Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan “X-Sun Team” takımı başarıya ulaştı. 30 ülke ve 350 takım arasından finale kalan ekibimiz, final müsabakalarında tam puan aldı ancak saniye farkıyla dünya üçüncüsü oldu.
 
Dünyanın 21 farklı ülkesinden toplam 355 takımın katıldığı şampiyonada, Bursa ekibi iki ödül birden aldı. 16 ülkeden 350 takımın yarıştığı organizasyonda Ardahan ekibi ilk 10’a girmeyi başardı. Robotlarla mavi gezegeni kirlilik ve çöpten temizlemeyi amaçlayan "Mavi Gezegen" adlı proje ile Türkiye birincisi olan 23 Şubat Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerinden oluşan 4 kişilik grup, uluslararası yarışmada Türkiye´yi temsil etmeye hak kazanmıştı. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.