Bakan Avcı, Yunus Emre Haftası etkinliklerine katıldı  
Bakan Avcı, Yunus Emre Haftası etkinliklerine katıldı

Bakan Avcı, Yunus Emre Haftası etkinliklerine katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de Yunus Emre Kültür Sanat Haftası etkinliklerine katıldı.

Bakan Avcı, Yunus Emre Haftası etkinliklerine katıldı

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası, her yıl olduğu gibi Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla Mihalıççık ilçesinde Yunus Emre’nin mezarı başında Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Bakan Avcı ile Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve diğer protokol üyeleri, Yunus Emre´nin kabri başında dua etti.

Mihalıççık ilçesinde düzenlenen törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kabrin düzenlenmesinde emeği geçen Abdülbaki Gölpınarlı´yı anarak, "Yunus Emre´nin kabrinin düzenlenmesinde çok himmeti oldu, gayreti oldu onu rahmetle anıyoruz" dedi.

Gençlerin, çocukların Yunus Emre´yi tanıması, sevmesi için emek veren bütün yazarlara, şairlere teşekkür eden Bakan Avcı şöyle konuştu:

"Gençlere okumaları için, Yunus Emre´yi anlatan Sezai Karakoç´un ´Yunus Emre´ kitabını, Burhan Toprak´ın ´Dil ve Sanat´ kitabında yer alan, Yunus Emre´yi anlatan ´Ballar Balını Buldum´ bölümünü tavsiye ediyorum. Gençlere her konuşmamda kitap tavsiye etmeye çalışıyorum. Bugünlerin havasına, haletiruhiyesine çok uyan bir Yunus Emre şiiri okumak istiyorum diyerek, "Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı. Söz ola ağulu aşı, yağ ile bal ede bir söz" dizelerini okudu.

Tören, Yunus Emre ilahilerinin seslendirilmesi, ney dinletisi ve geleneksel Yunus Emre aşının ikram edilmesiyle sona erdi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.