BAKAN ÖZER, İZMİR İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI  
BAKAN ÖZER, İZMİR İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

BAKAN ÖZER, İZMİR İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İzmir Valiliğinde düzenlenen il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İzmir programı kapsamında Vali Yavuz Selim Köşger'i ziyaret ederek Şeref Defteri'ni imzaladı, ardından il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özer,  en fazla eğitim yatırımı yaptıkları illerden birinin İzmir olduğunu belirterek 2022 yılında  güçlendirme ve yık-yap kapsamındaki yeni okul yapımlarını kapsayacak şekilde yaklaşık 2.1 milyar liralık yatırımı İzmir'e kazandırmıştık. Dün akşamdan itibaren devam eden değerlendirmeler sonucunda bugün İzmir'imize 3 milyar liralık ilave eğitim yatırımı daha vererek 2.1 milyarlık yatırımı 5.1 milyara çıkarmış bulunuyoruz." dedi.
 
Yaklaşık iki üç yıldan beri İzmir'deki güçlendirme ve yık-yap çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Özer, şunları söyledi: "Biz 2022 yılında gerçekten çok verimli bir dönem yaşadık. Mevcut yapıların güçlendirilmesiyle daha dayanıklı, daha güvenli eğitim ortamlarını sağlama bağlamında, inşallah, bugünden itibaren altı yedi ay içinde tüm mevcut güçlendirmeleri nihayetlendirmek istiyoruz. Artık 2023 yılı ikinci döneminde güçlendirilmesi yapılmamış, yık-yap kapsamında inşa edilmemiş hiçbir okul binası bırakmak istemiyoruz." 
 
Bu kapsamda yaklaşık 400 milyonluk yeni yatırımı, güçlendirme kapsamında İzmir'e kazandırdıklarını dile getiren Özer, "İzmir'imize bugünkü değerlendirmemiz kapsamında 63 yeni bağımsız anaokulu, 21 ilkokul, 16 ortaokul ve 22 de lise olmak üzere 122 yeni eğitim kurumunu yatırım programına almış bulunuyoruz. Bu 122 yeni okulun yaklaşık maliyeti, 2.3 milyar liraya tekabül etmekte." dedi. 
 
Millî Eğitim Bakanlığı olarak öncelik verdikleri alanlardan birinin bu dönem okul öncesi eğitime erişimi artırmak olduğunu vurgulayan Özer, konuşmasına şöyle devam etti: "Yaklaşık 3 bin yeni anaokulunu, inşallah, bu sene sonuna kadar tüm Türkiye'de, 81 il ve 922 ilçede eğitim öğretime kazandıracağız."
 
Bakan Özer, göreve geldiği 6 Ağustos 2021 tarihinde Bakanlık bünyesinde 1.872 bağımsız anaokulu olduğunu hatırlatarak  "5 yaştaki okullaşma oranı, yaklaşık yüzde 78'di. Bugün itibarıyla 5 yaştaki okullaşma oranı yüzde 93 oldu. 750 bağımsız anaokulu yaptık. 9 bin ana sınıfı yaptık. Şimdi İzmir'de de yatırımlar arasında bağımsız anaokullarına çok büyük öncelik veriyoruz ve İzmir'imize 63 yeni bağımsız anaokulunu, inşallah, kazandıracağız. Ben inanıyorum, 2022 sonuna kadar 63 yeni okulla yetinmeyerek İhtiyaca göre belki 70, 80, 90, 100 bağımsız anaokulunu İzmir'imize kazandırmış olacağız. Yine okullarımızın 2022 - 2023 eğitim öğretim yılına hazırlanmasıyla ilgili büyük onarım ihtiyacı olan tüm okullarımızın da onarımlarını hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Bu kapsamda da 300 milyonluk yeni yatırımları İzmir'imize bugün itibarıyla kazandırmış bulunuyoruz. Yani kısaca İzmir'imizin 2,1 milyarlık yatırımını, 3 milyar ilaveyle 5,1 milyara yükseltmiş bulunuyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı ve hükûmet olarak okullarımızın ihtiyacını karşılamada hiçbir sıkıntımız yok. Bu son zamanlarda yaşanan sıkıntılı süreçler, belki bazı yatırımların yapılmasını geciktirdi ama inşallah, hızlı bir şekilde valiliğimizin koordinasyonunda süreçler çok hı devam edecek ve 2022 - 2023 eğitim öğretim yılında çok daha hazırlıklı, çok daha donanımlı bir şekilde eğitim öğretim hayatına başlamış olacağız." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.