BAKAN SELÇUK, AĞRI´DA ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU  
BAKAN SELÇUK, AĞRI´DA ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

BAKAN SELÇUK, AĞRI´DA ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kendisine mektupla ulaşan Ağrı Tutak´taki öğretmenlere, "Bizim size ihtiyacımız var, çünkü sizin burada olmanız bize güven veriyor. Sizlerin varlığı olmadan, sizin omuz vermeniz söz konusu değilse bizim Ankara´dan çok fazla şey yapmamız mümkün değil." diye seslendi. 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kars´taki programının ardından, mektup yazarak kendisini davet eden öğretmenlerle bir araya gelmek üzere helikopterle Ağrı´nın Tutak ilçesine geldi.  Öğretmenlerle Tutak Öğretmenevinde bir araya gelen Selçuk, ilçedeki öğretmenlerden çok sayıda davet mektubu aldığını, mektupların hepsini teker teker incelemeye çalıştığını ve daha sonra "Tutak´ı unutmamak için" mektupları oturduğu koltuğun arkasındaki dolaba yerleştirdiğini aktardı. Selçuk, mektupları hala o dolapta sakladığını söyledi. Öğretmenlerin mektubunda samimiyetlerini içtenlikle hissettiğini dile getiren Selçuk, "Bu samimiyete icabet etmemek mümkün olmazdı ve bulabildiğim ilk vakitte Tutak´a, Ağrı´ya geldim." dedi. Selçuk, "Burası bizim için illerden bir il değil, burası bizim için duygudaşlığımızın, yoldaşlığımızın, arkadaşlığımızın, vatanımızın kapısı bacası, bir şekilde bizim burası güvenlik noktamız." diye konuştu. 
 
Öğretmenlere, yöneticilere teşekkür eden Selçuk, Ağrı´da yürütülen "Benim Öğrencim" projesine işaret ederek, "Okula devamını sağladığınız kız çocuklarımızı, evlatlarımızı gördüğümde zaten meselenin doruk noktası da gündeme gelmişti. Çünkü bu çocukların hepsi için bir hayat fırsatı sağlamışsınız. Bu çocuklara çok büyük dünyalar açmışsınız." ifadelerini kullandı. Selçuk, öğretmenlere, "Bu çocukların size ihtiyacı var. Bu çocuklar sizin tebessümünüzü bekliyor, bu çocuklar gözlerinizin pırıltısından neşe bulmayı bekliyor." diye seslendi. 
 
“Eğitim bir ülke ödevidir, millet ödevidir”
Tutak´taki kodlamayla ilgili çalışmalara değinen Selçuk, "İnanın Türkiye´de birçok çalışma gördüm ve çok çok iyi düzeyde bir çalışma bu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizim bu vesileyle 2023 Vizyonu bağlamında yapmak istediğimiz şeyleri siz burada zaten yapıyorsunuz. O sebeple umudum bir kat daha arttı sayenizde. Burada 2023 Vizyonu çerçevesinde bunun aslında bir ülke ödevi olduğunu, bir millet, devlet meselesi olduğunu tekrar söylemeye çalışıyorum, çünkü bu bir şahıs meselesi değil. Eğitim bir ülke ödevidir, millet ödevidir." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Vizyon Belgesi´ni "sıfırdan başlanıyor" gibi algılamamak gerektiğine işaret eden Selçuk, belgenin daha önce ortaya konmuş çok büyük emeklere katkı sağlama anlamına geleceğini vurguladı. Kapı kapı, ilçe ilçe dolaşarak öğretmenlerle temas etmeyi önemsediğini dile getiren Selçuk, "Sizlerin heyecanı olmazsa biz hiçbir şey yapamayız Ankara´dan." dedi.
 
"Kız çocuklarının daha çok okullaşması bu ülkenin geleceği açısından çok kıymetli" 
Tutak ilçesindeki programının ardından Ağrı merkeze geçen Bakan Selçuk, hayırsever Şinasi Ünal tarafından yaptırılan 24 derslikli Şinasi Ünal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışına katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Bakan Selçuk, bir süre öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi. Törende konuşan Selçuk, açılışı yapılan okulun özellikle kız çocukları açısından çok anlamlı olduğunu ifade ederek, "Kız çocuklarının daha çok okullaşması bu ülkenin geleceği açısından çok kıymetli. Böyle güzel okullarımız arttıkça biz artık derslik, öğretmen ve bazı altyapı unsurları açısından değil, dünya ile yarışmak için dert sahibi, tasa sahibi olacağız. Bizim sadece bu tür okullara sahip olmamız değil, bizim Türkiye olarak dünyayla yarışmamız, küresel rekabete girmemiz lazım. Aksi takdirde bu memleketin geleceğini sağlıklı olarak kuramayız. Ama ben umutluyum. Görüyorum ki çocuklarımız, öğretmenlerimiz heyecanlı. Bu ülkede eğitimin kalkınması için herkes elinden geleni yapıyor. Ağrı´nın bundan sonraki ihtiyacı daha çok niteliği arttırmak, üst sıralara doğru tırmanmak. Önce Türkiye´de dereceye girmek, sonra da dünyayla yarışmak. Ben bunun Ağrı´da yapılabileceğini düşünüyorum. Ailelerden ise isteğim, çocuklarının daha fazla okuması, dünyaya açılması konusunda destek olmaları. Onların sadece Ağrı ile sıkışıp kalmasına izin vermeyin. Onların bütün Türkiye´yi tanımasına imkan sağlayın. Hep beraber biz de destek olalım burslarla. Yurt dışına gitmesine, Avrupa´ya, Amerika´ya gitmesine imkan sağlayın." diye konuştu.
 
Okunan açılış kurdelesini kesen Bakan Selçuk, sınıfları gezdikten sonra Valiliği ziyaret etti. Selçuk, valilikte basına kapalı olarak gerçekleştirilen il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.