BAKAN SELÇUK SAKARYA'DA ÖĞRETMEN DESTEK MERKEZİ VE 15 EĞİTİM KURUMUNUN TOPLU AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ  
BAKAN SELÇUK SAKARYA'DA ÖĞRETMEN DESTEK MERKEZİ VE 15 EĞİTİM KURUMUNUN TOPLU AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAKAN SELÇUK SAKARYA'DA ÖĞRETMEN DESTEK MERKEZİ VE 15 EĞİTİM KURUMUNUN TOPLU AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Millî Eğitim Bakanı Selçuk, Sakarya'da Öğretmen Destek Noktası ve eğitim kurumlarının toplu açılışını yaptı. Açılışı yapılan eğitim kurumlarından çok daha fazlasını hayata geçireceklerini anlatan Selçuk, 15 Şubat'tan bugüne kadar Türkiye'nin birçok ilinde eğitim yatırımlarını hayata geçirdiklerini kaydetti.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kovid-19 salgınıyla ilgili olarak okulları çok daha güvenilir hâle getirmek için ellerinden geleni fazlasıyla yapmaya çalıştıklarını belirtti.
 
Sakarya'da Öğretmen Destek Merkezi'nde yapımı tamamlanan eğitim tesislerinin toplu açılış törenine katılan Bakan Selçuk, Bitlis'teki helikopter kazasında şehit olan askerlerin acısını yaşadığımız bir günde eğitimle, çocuklarla ilgili bir projeyi hayata geçirmenin buruk sevinci içinde olduklarını dile getirdi.  Selçuk, "Bugün Sakarya'da bir ilkten bahsediyoruz. Türkiye'de ilk öğretmen destek noktası açıldı burada. Bunu çok önemsiyorum çünkü eğitimi öğretmenlerimizin omzunda yükselecek bir kurum olarak görüyorum. Bu küresel salgın döneminde gördük ki öğretmenlerimiz, bu zor zamanlarda yüz yüze eğitime göre çok daha meşakkatli uzaktan eğitimi büyük bir başarıyla sürdürüyor. Elbette problemlerimiz, eksiklerimiz var ama bunun bütün dünyada olduğunu da unutmamakta fayda var." diye konuştu.
 
Açılışı yapılan eğitim kurumlarından çok daha fazlasını hayata geçireceklerini anlatan Selçuk, 15 Şubat'tan bugüne kadar Türkiye'nin birçok ilinde eğitim yatırımlarını hayata geçirdiklerini kaydetti.
 
"Çocukların atölyelerde bulunmasını çok önemsiyorum"
Selçuk, böyle bir dönemde yeni okullar yapmanın, güçlendirmeleri tamamlamanın, çocuklar için okul ortamlarını çok daha yaşanılır kılmanın ve güzel atmosferler oluşturmanın, temel vazifeleri olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Sakarya'nın bir başka hususiyeti var. Tasarım beceri atölyelerinde en çok atölye yapan şehirlerin başında geliyor. Bu benim için tarif edilmez bir mutluluk çünkü çocukların atölyelerde bulunmasını çok önemsiyorum. Çocukların üretmesini, ürün sergilemesini, bunun sunumunu yapmasını ve eser ortaya koymasını, yeteneklerini ve ilgilerini keşfetmesini çok çok önemsiyorum ve bunu atölyelerde kolaylıkla yapıyoruz." 
 
Bu ortamlar artıkça Türkiye'nin dünyayla, çocukların dünyadaki akranlarıyla rekabeti konusunda da büyük mesafeler aldıklarına dikkati çeken Selçuk, çocukların yeni başarı hikâyeleri yazmalarını önemsediğini söyledi.
 
Öğretmen destek noktasının açılmasının öğretmenler için ayrı önem taşıdığına işaret eden Selçuk, burada uzay astronomi, STEM, ahşap, metal, müzik, dramayla ilgili atölyelerde öğretmenlerin sertifika almaları ve kendini geliştirmelerinin öğrencilere daha yararlı olacağını vurguladı. 
 
Selçuk, tüm bu imkânları ortaya koyarak, teknolojiyi kullanarak içeriği zenginleştireceklerini ve daha çok yol alacaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Burası bir deprem bölgesi, ayrı bir hassasiyet göstermek lazım. Bir çocuğun bulunduğu okul binasını defalarca hayal etmek lazım. O çocuğun okuldaki mutluluğunu nasıl artırırız noktasında kendimize defalarca soru sormamız lazım. Bu yüzden de Sakarya'nın deprem bölgesi olarak okul güçlendirmesi ve yıkılan okulların yeniden yapılması konusundaki çabalarını ayrı bir gayretle destekliyoruz. Buna ayrı bir önem veriyoruz çünkü deprem bölgesindeki çocuklarımızın bazı önceliklerinin olması gerektiğine de gönülden inanıyoruz."  
 
Bakan Selçuk, tüm bunları yaparken de hayırseverleri anmadan geçmek istemediğini, onların desteğinin çok önemli olduğunu belirtti.
 
Sakarya'nın Kovid-19 risk haritasında "çok yüksek riskli" grupta yer aldığını hatırlatan Selçuk, şunları kaydetti: "Sakarya'yı en kısa zamanda maviye doğru yöneltmeyi hepinizden ayrı ayrı istirham ediyorum. Bugün okulda çocukları gördüm, onların gözündeki pırıltıyı gördüm, sıralarda oturamayıp kıpır kıpır hareketlendiklerini gördüm, öğretmenlerimizin sevincini gördüm. Bu sevinci daha artırmamız lazım. Okullarımızı salgınla ilgili olarak çok daha güvenilir hâle getirmek için emin olun elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Daha da yapacağız, ilerleteceğiz ama halkımıza da büyük görev düşüyor. Kırmızıdan maviye doğru çok kısa bir sürede bitecek yolculuğu, en kısa dönemde görmek istiyoruz. Bunun için desteklerinizi bekliyoruz."
 
Vali Kaldırım: "Sıkıntıları fırsata çeviren ülkeler, şehirler başarılı olur"
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Bitlis'te helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.
 
Sakarya'nın üreten bir şehir olduğunu belirten Kaldırım, "Sakarya; sanayi, tarım, turizm şehri. Varlıkları, potansiyeli çok güçlü. Sıkıntılı günlerden geçiyoruz ama sıkıntıları fırsata çeviren ülkeler, şehirler başarılı olur. Şu anda online eğitimde en başarılı ülkelerden biriyiz. Bunu da sayın Bakanımızın ortaya koyduğu vizyona, perspektife, performansa borçluyuz." diye konuştu. 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de Bitlis'te şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.
 
Okul yıllarının unutulmaz anılarla dolu olduğunu dile getiren Yüce, "Sakarya malum riskli iller arasında. Yavrularımızın okullarına, öğretmenlerine kavuşması için hep birlikte çalışacağız. İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararlara eksiksiz uyulacak ve haritadaki kırmızı rengimizi en kısa zamanda inşallah maviye çevireceğiz. İnşallah omuz omuza bu mücadeleyi birlikte kazanacağız." ifadelerini kullandı.
 
AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek de ülke olarak salgınla ciddi mücadele edildiğini vurgulayarak şunları kaydetti: "Şehrimizdeki evlatlarımız; öğretmenlerini, okullarını çok özledi. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı hassasiyete davet ediyorum. İnşallah kırmızıdan maviye döneriz ve evlatlarımız okullarına, öğretmenlerimiz öğrencilerine kavuşur. Zor bir dönemden geçiyoruz ama bir taraftan da yatırımlara destek veriyoruz. Şehrimizde 55 eğitim alanı revize edildi. Bu anlamda İl Millî Eğitim Müdürümüze, ekibine ve Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Sakarya'nın deprem bölgesi olması nedeniyle bu okulların revize edilmesi çok önemliydi. Evlatlarımız daha güvenli eğitim alanlarında eğitimlerine devam edecek." 
 
Konuşmaların ardından yapımı tamamlanan eğitim tesislerine canlı bağlantı kurarak bilgi alan Bakan Selçuk, protokol üyeleri ve öğrencilerle açılış kurdelesini kesti.
 
Sakarya'daki temasları kapsamında Valiliği ziyaret eden Bakan Selçuk, Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra Vali Çetin Oktay Kaldırım ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. 
 
Daha sonra Büyükşehir Belediyesinde yetkililer ve vatandaşlarca karşılanan Bakan Selçuk'a çiçek takdim edildi. 
 
Selçuk, Sakarya'da eğitime dair konuları gözden geçirmek, istişarelerde bulunmak ve geleceğe dair birtakım tasavvurları ortaya koymak için kentte bulunduklarını söyledi. 
 
Sakarya'nın gelişmesi için gerekli maddi ve manevi unsurları ortaya koyacaklarını dile getiren Selçuk, şöyle devam etti: "Geleceğe dair başarı hikâyelerini temellendirmek, mevcut başarı hikâyelerinin üstüne katlayarak yenilerini koymak vazifemiz. Bizler şikayet makamı değil, çözüm makamıyız. Bu yüzden şartlar ne olursa olsun, o şartın gereğini yerine getirmek, bu konuda alınabilecek her türlü tedbiri almak ve umudu asla yitirmemek bizim görevimiz. Bu görev şuuru içerisinde de Sakarya'da eğitimin daha da yükseklere taşınması, çocuklarımızın, öğretmenlerimizin gözündeki pırıltıların artması birinci önceliğimiz.
 
Çocuklarımızın dünyadaki akranlarıyla rekabet edebilmesi, yarışabilmesi ve bu yarışma neticesinde de bayrağımızın gölgesi altında dimdik ayakta durabilmesi, temel gayelerimiz arasında. Devletin bütün kurumlarının dayanışma içerisinde eğitime dair ortaya koyduğu yapılanmanın, yeniliklerin, müjdelerin gerçekleştirilmesi için gösterilen birliğe, beraberliğe teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bütün imkânlarımızı; çocuklarımızın geleceği, bu ülkenin ufku için tabii ki işe koşacağız."
 
"Zorluklardan yılmamak gerekiyor"
Bakan Selçuk, geleceğe dair daha fazla umutlanacak bir dönemde bulunulduğuna işaret ederek, "Zorluklardan yılmamak ve mevcut güçlüklere bakıp da yılmamak gerekiyor. Kendimize hedef koyalım. Bu hedefleri gerçekleştirme noktasında bir görev şuuru içerisinde olursak memnuniyet duyarız." dedi.
 
Selçuk, açıklamasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile makamında görüştü. 
 
Ziyaretlerde, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek ve Kenan Sofuoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Aydın Kutlu ve AK Parti İl Başkanı Yunus Tever de yer aldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.