Bakan Yılmaz, Muş’ta  
Bakan Yılmaz, Muş’ta

Bakan Yılmaz, Muş’ta

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Muş´ta, ilçe millî eğitim müdürleri, okul müdürleri ve aday öğretmenler ile bir araya geldi.      

Bakan Yılmaz, Muş’ta

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Muş´ta yönetici ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenevi´nde gerçekleşen toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, Türkiye’nin, birçok problemlerini çözdüğünü,  daha yapması ve devam etmesi gereken işlerin olduğunu ifade etti. Bakan Yılmaz konuşmasının devamında şunları söyledi: “İstiyorlar ki Türkiye kendi problemlerini çözmesin, bu coğrafyada rol model olmasın, kendi halkının demokratik standartlarını yükseltmesin. İstiyorlar ki bu insanlar fakir kalsın. Çünkü yoksul olan evde kavga bitmez. Yoksul kalırsak kavganın devamı olur. İstiyorlar ki insanlarımız cahil kalsınlar, okula gitmesinler, okumasınlar."

 

“Yoksulluk ve cehalet eğitimle yenilecek”

Cehaleti yenmekte en büyük vazifenin eğitim camiasına düştüğünü belirten Yılmaz, "Şiddeti azaltabilmek lazım. Şiddet acizliğin göstergesidir. Kendine, fikrine, inancına güveni olanın şiddetle bir şey kabul ettirmesine gerek yoktur." diye konuştu. Millî Eğitim Bakanı Yılmaz, toplumun en büyük iki düşmanından birinin yoksulluk diğerinin ise cehalet olduğunu vurgulayarak, yoksulluk ve cehaletin eğitimle yenileceğini, öğretmenlerin de bu konuda üzerine düşeni yerine getireceğine inandığını söyledi. Bakan Yılmaz, Muş’ta TEOG birincilerin de bunun göstergesi olduğunu vurguladı.

 

Konuşmasının ardından TEOG sınavında başarılı olanlara ödüllerini veren Bakan Yılmaz, "Böyle gençlerin olduğu yerde Türkiye´nin geleceğinden kaygı duymaya hiç gerek yok. Türkiye´nin yarını bugünden daha iyi olacaktır." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.