Bakan Yılmaz, Okul Sütü Programı´na katıldı  
Bakan Yılmaz, Okul Sütü Programı´na katıldı

Bakan Yılmaz, Okul Sütü Programı´na katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Okul Sütü Programıyla ilgili, "Bu dönem toplam 6 milyon öğrencimize yaklaşık 255 milyon paket süt dağıtımını gerçekleştireceğiz. Böylelikle 7 yıllık uygulama sonunda öğrencilerimize dağıtmış olduğumuz kutu süt miktarı 1 milyar 750 milyonun üzerine çıkacaktır." dedi.

Bakan Yılmaz, Okul Sütü Programı´na katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile "Okul Sütü" dağıtımı dolayısıyla Çankaya´daki Muazzez Karaçay İlkokulu´nda düzenlenen programa katıldı. Çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılması amacıyla başlatılan Okul Sütü Programı´nın sürdürülmesi konusunda velilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Yılmaz, "İmkânlar el verdiği ölçüde Okul Sütü Programı´nı hem devam ettireceğiz, hem de genişleyeceğiz. Bu program 2011-2012 yılında o zaman başbakanımız olan Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından başlatıldı. Bu programda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
 
Eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılına yeni bir heyecanla başladıklarını ifade eden Bakan Yılmaz,  sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yarı yılda, bir önceki yarı yılda olduğu gibi öğrencilerimize daha kaliteli bir eğitim vermek için çalışıyoruz. Bunun için gerekli yeni öğretmenleri, yeni derslikleri, yeni eğitim teknolojilerini, yeni öğretim programlarını eğitim ailemizin hizmetine sunuyoruz. Kaliteli bir eğitim alacak öğrencilerimizin de bu eğitim için hazır durumda bulunması gerekir. Öğrencileri sağlıklı bir şekilde okula devam etmeleri sisteminde sağlıklı ve başarılı bir şekilde işlemesini sağlayacaktır. Bugün uygulamasını başlatacağımız Okul Sütü Programı çocuklarımızın daha sağlıklı eğitim almaları için yapılan çalışmalardan biridir. Daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir gelecek ancak sağlıklı nesillerle mümkündür. Öğrencilerimize doğru beslenme alışkanlığının kazandırılmasını önemsiyoruz. Beslenme de hayatın diğer alanında olduğu gibi biraz özen, denge ve düzen istemektedir. Sağlıklı beslenme alışkanlığı öğrencilerimizin hayatta daha da çok başarılı olmalarını sağlar."
 
Sütün alternatifi bulunmayan tüketilebilecek en güzel gıdalardan biri olduğunu vurgulayan Yılmaz, Türkiye´nin süt ürünleri üretiminde Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada olduğuna dikkati çekti. Türkiye´de yılda yaklaşık 19 milyon ton süt üretildiğini, üretimdeki fazlalığa karşı süt tüketimin Avrupa Birliğinin gerisinde olduğunu dile getiren Yılmaz, "Okul Sütü Programının başladığı 2011-2012 eğitim öğretim yılında bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyar kutu süt öğrencilerimize dağıtıldı. Bu dönem pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Türkiye genelindeki resmi ve özel okullarda anaokulu, anasınıfı, uygulama sınıfı ve ilkokulda toplam 6 milyon öğrencimize yaklaşık 255 milyon paket süt dağıtımını gerçekleştireceğiz. Böylelikle 7 yıllık uygulama sonunda öğrencilerimize dağıtmış olduğumuz kutu süt miktarı 1 milyar 750 milyonun üzerine çıkacaktır." diye konuştu.
 
"Sağlıklı beslenme ve hareketli hayatı tercih edeceğiz"
Sağlık Bakanı Demircan da Zeytin Dalı Harekatı´nda şehit olanlar ile ülke için can veren tüm şehitlere Allah´tan rahmet, gazilere şifa dileyerek sözlerine başladı. Sütün insan sağlığı için temel bir besleme maddesi olduğunu belirten Demircan, "Hayata geldiğimiz andan itibaren ilk besinimiz süttür. Bu nedenle süt fevkalede önemlidir. Biz süt ve süt ürünlerini yeterince tüketirsek sağlıklı beslenmiş oluruz. Sağlık beslenmek de sağlıklı bir bünye ve sağlıklı nesiller demektir. Geleceğimizin güvencesi demektir." dedi. Türkiye´nin Okul Sütü Programıyla çok önemli bir adımı attığını dile getiren Demircan, şunları söyledi: "Türkiye, süt üretiminde gelmiş olduğu bu noktayı çocuklarının da hizmetine sunmuş bulunuyor. Bu sevindirici bir durum. Diğer taraftan ülkemizde 17 milyona ulaşan ilk ve orta öğrenimdeki öğrenci sayımız bizim için geleceğimizin güvencesi, teminatıdır. Besinlerimiz arasında beyazlar var. Onlardan uzak durmaya çalışıyoruz. Bunlar un, şeker ve tuzdur. Ama bir beyaz var ki o beyazı yeterince tüketmek zorundayız. O beyaz ise süttür." Bakan Demircan, çocuklardan süt tüketmeye özen görmelerini isteyerek, "Sağlıklı beslenme ve hareketli hayatı tercih edeceğiz. Dijital ortam oyunları sizi hareketli hayattan alıkoyabilir. Sağlıklı beslenmenin yanında hareketli bir hayatı yaşamak zorundayız. Aşırı kiloya dikkat edeceğiz. Süt bize bu noktada destek verir. Süt ve süt ürünleriyle beslenirsek kilo alma noktasında sıkıntı yaşamayız, sağlıklı bir beden yapısı oluştururuz." diye konuştu. 
 
Bakanlar öğrencilere süt dağıttı
Konuşmaların ardından, Bakanlar Yılmaz ve Demircan öğrencilere okul sütlerini dağıttı. Daha sonra Bakanlar Yılmaz ve Demircan girdikleri bir sınıfta öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.