Bakan Yılmaz, Tokat´ta Umuda Mektup programına katıldı  
Bakan Yılmaz, Tokat´ta Umuda Mektup programına katıldı

Bakan Yılmaz, Tokat´ta Umuda Mektup programına katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Erbaa Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen "Umuda Mektup" programına katıldı.  

Bakan Yılmaz, Tokat´ta Umuda Mektup programına katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye´de eğitimin iyi bir noktaya geldiğini, 2002 yılında derslik başına düşen öğrenci sayısının 35-36 civarında olduğunu, iktidarlarında bu rakamın 30´un altına indirildiğini söyledi.

 

Tokat´ta da eğitim alanında güzel çalışmaların ve yatırımların yapıldığını dile getiren Yılmaz, "2002 yılında derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 24 iken şimdi 17´ye düştü. Ortaöğretimde 29 iken 22´ye düştü. Tokat´ta öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 2002 yılında 22´ydi, şimdi 13 oldu. Hamdolsun bayağı mesafe aldık. Artova´da 16 derslikli çok programlı lise, Erbaa´da 200 öğrencilik ortaöğretim pansiyonu ve 12 derslik özel eğitim okulu, merkezde 24 derslikli Anadolu Lisesi, 32 derslikli İmam Hatip Lisesi ile 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ve spor salonu yapılıyor. Sadece Tokat´ta eğitim alanında yatırımlarımızın miktarı 100 milyon Türk lirasıdır." dedi.

 

Bakan Yılmaz Erbaa Kaymakamlığınca yetim çocuklar için başlatılan projenin de anlamlı olduğunu belirterek, "Yetim, öksüz, gariban, ihtiyacı olan, hiç kimsenin arayıp sormadığı, en yakınları olmayan... Bizde şöyle bir inanç var; bir toplumda birisi açlıktan ölürse, o insanın katili o toplumdan başkası değildir. Sadece kendimizden sorumlu değiliz. Mahallemizden, ilçemizden, ilimizden sorumluyuz. Biz yöneticiler de ülkemizden, 80 milyondan sorumluyuz. Cenabı Allah´a hamdolsun bu anlamda da epey bir mesafe aldık. Yapmamız gerekenler var ama birlik ve beraberlik devam ederse bu eksiklerimizi de gidereceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Programın ardından Erbaa Belediyesini ziyaret eden Bakan Yılmaz, gazetecilerin, YGS´ye geç kaldıkları için giremeyen öğrencilerle ilgili sorusu üzerine, Kamu Denetçiliği Kurumu´nun (KDK) rapor hazırladığını söyledi.

 

Çalışmanın sürdüğünü ifade eden Yılmaz, "KDK´nın raporu henüz çıkmadı, inceleme yapacak. İnceme yaptıktan sonra KDK tarafından verilen raporların, hükümlerin, diğer kamu kuruluşları tarafından uygulanması lazım. Bakalım bir raporunu versin. Raporunu verdikten sonra da yeniden bir değerlendirme yapılabilir. ´KDK raporu bir çözüm olacaktır´ diye düşünüyorum. KDK çok saygın bir kurum. Çok değerli hukukçular var. Başkanı ve üyeleri, her birisine sonsuz güveniyoruz. Onların vereceği karar, bu konudaki sorunu herkesin kabul edebileceği bir noktada çözüme kavuşturacaktır. Önce rapora bakalım. Çünkü bir sınav yapıldı, ´yeni bir sınav yap´ denildiğinde acaba önde, arkada sıralama önemli biliyorsunuz. KDK raporunu beklemek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.