Bakanı Avcı, Gönül Sofrası´na konuk oldu  
Bakanı Avcı, Gönül Sofrası´na konuk oldu

Bakanı Avcı, Gönül Sofrası´na konuk oldu

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk Dünyası Vakfı ve Eskişehir Valiliği iş birliğiyle organize edilen "Gönül Sofrası" adlı iftar programına katıldı.

Bakanı Avcı, Gönül Sofrası´na konuk oldu

Bakan Avcı, Vilayet Meydanı´nda yaklaşık 7 bin 500 kişinin katıldığı iftar programındaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 28 Mayıs 2011´de Odunpazarı Meydanı´nda düzenlenen mitingde "Eskişehir´i Türk Dünyası Kültür Başkenti yapacağız" dediğini hatırlatarak, o talimat doğrultusunda yasanın hazırlandığını ve 2013 yılında Eskişehir´in Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu söyledi.

Eskişehir´in Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasında büyük emekleri olmasından ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Bakan Avcı, Türk Dünyası Vakfının kentte hizmetlerinin devam ettiğini belirterek, bunların arasında Dede Korkut Parkı, Seyyid Sücaaddin Veli Külliyesi gibi pek çok eserin tamamlandığını kaydetti. Daha yapacak pek çok işlerinin olduğunu ifade eden Bakan Avcı, Eskişehir´e kalıcı eserlerin yanı sıra kültürel etkinlikler bağlamında pek çok hizmetin Türk Dünyası Vakfı üzerinden gelmeye devam edeceğini söyledi.  Bakan Avcı, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Ben bu süreçte emeği geçen herkese, koordinasyon kurulu üyesi bakanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, rektörlerimize, oda başkanlarımıza, bütün bu faaliyetlerde görev alan arkadaşlarımıza, uzmanlarımıza teşekkür ediyorum ve bu akşam bu güzel iftar programını organize eden başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah tekrarını nasip etsin." 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.