BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

Bugün Taraf Gazetesi´nde "Millî Eğitim’de KPSS Skandalı" başlığıyla yayımlanan habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

 

Sümeyra TANSEL imzası ile yayımlanan haberde, “Hükümet, yandaşlarını sınavsız memur yapmak için KPSS´yi kaldırmaya çalışırken, Millî Eğitim Bakanlığı çoktan harekete geçti. Doktora öğrencilerinin bile geçici görevle alındığı uzman kadrolarına, ortaokul düzeyinde İngilizce bilenlerin mülakatla alınmasının yolu açıldı.” ifadelerine yer verilmiştir.

 

Millî Eğitim Uzmanlığı sınavı; 652 sayılı kanun hükmünde kararnameye;  6528 sayılı kanun ile eklenen geçici 10. maddesinin 9.fıkrası kapsamında gerçekleştirilmektedir.

 

Millî Eğitim Uzmanlığı sözlü sınavı ilk defa devlet memurluğuna alınacaklar kapsamında yapılmamakta olup meslekte adaylık dahil başvuru tarihinin son günü itibariyle en az 5 yıl hizmeti bulunmak şartı aranmaktadır.

 

Ayrıca, Kılavuzun hazırlanması sürecinde yapılan dil puanı taban puan belirlemesi çalışmalarında; bazı alanlarda yüksek dil puanı karşılanamayacağı anlaşıldığından; dil puanı düzeyi 30 (otuz) olarak belirlenmiştir. 30 dil puanı sadece müracaat şartı olup dil puanı en yüksek olan adaydan başlanarak sıralama yapılmıştır.

 

Haberde yer verilen uzman kadrolarına yapılacak atamaların, sınavsız memur alımı için yapıldığı iddiası kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmaya yönelik asılsız bir iddiadan ibarettir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.