DİN ÖĞRETİMİ'NDEN "AKADEMİK GELİŞİM VE KARİYER PLANLAMA ÇALIŞTAYI"  
DİN ÖĞRETİMİ'NDEN

DİN ÖĞRETİMİ'NDEN "AKADEMİK GELİŞİM VE KARİYER PLANLAMA ÇALIŞTAYI"

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce yürütülen UNICEF destekli Hedef 2022 Akademik Gelişim ve Kariyer Planlama Çalıştayı, Ankara'da gerçekleştirildi.


Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalıştaya Genel Müdürlükteki proje koordinatörleri ile birlikte 81 ilden proje koordinatörleri ve UNICEF temsilcisi katıldı. Çalıştayda UNICEF'in çalışma alanları olarak "Çocuk Kim, Çocuğun Eğitim Hakkı, Çocuk Hakları Kavramı, Okul Dışında Kalan Çocuklar Kimler ve Neredeler" konu başlıklarında bilgilendirme yapıldı.

 

Çalıştaya çeşitli sunumlar yapan konunun uzmanı eğitimciler; öğretmenlik mesleğinin önemi, müfredatın yapılandırılması ve sınavlara hazırlıkta yapılandırmacı yaklaşım, eğitimde yeni parametreler ve paradigmalar başlıkları altında sunumlar yapıldı.

 

Çalıştayda görünürlük ve motivasyon, ölçme ve değerlendirme, sınav soru rehberliği, DYK planlaması ve kamp programları atölyelerinde ile bu alanlarda yapılan örnek uygulamalar paylaşıldı.

 

Çalıştayda ayırca öğrenme ve öğretme stratejileri, değişen zamanda öğrenme becerileri, hızlı okuma ve etkin okuma teknikleri hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Oyun atölyesinde eğlenerek öğrenme, eğitimde oyunu kullanma, oyunun öğrenci motivasyonuna etkisi ve dersleri eğlenceli hâle getirmek konu başlıklarında sunumlar yapıldı.

 

Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül çalıştaya ilişkin yaptığı konuşmada projenin önemini vurgulayarak "Hedefimiz; her öğrencinin bir hayal kurmasını sağlamak, rehberlik ve yönlendirmelerde bulunmak ve bunu takip etmektir." değerlendirmesini yaptı. Gül, alınan eğitimlerin ve kararların okullarda uygulanması gerektiğini, projenin illerde yapılacak iş birlikleri ile yürütülmesi ve bu bağlamda illerinde rehberlik yapılmasının önemini vurguladı, projedeki emekleri ve çalışmalarından dolayı katılımcılara teşekkür etti.

 

Üç gün süren çalıştayın sonunda proje koordinatörlerine katılım belgeleri verildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.