E-İçerik Geliştirme Yarışması ödül töreni yapıldı  
E-İçerik Geliştirme Yarışması ödül töreni yapıldı

E-İçerik Geliştirme Yarışması ödül töreni yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünüzce, öğretmenlerin üretkenlik, eleştirel düşünme, iletişim ve iş birliği gibi 21. yüzyıl temel becerileri etrafında birleşmelerini sağlamak amacıyla resmî ve özel ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler arasında düzenlenen “E-İçerik Geliştirme Yarışması” ödül töreni gerçekleştirildi.  

E-İçerik Geliştirme Yarışması ödül töreni yapıldı

Teknolojiyi bir araç olarak kullanan ve üreten öğretmenlerin gelişimlerini desteklemek, girişimci öğretmenlere fırsat oluşturmak ve yenilenen ortaöğretim programlarına yönelik kazanım temelli dijital içerik geliştirilmesini desteklemek amacıyla düzenlenen “E-İçerik Geliştirme Yarışması” ödül töreni Ankara’da düzenlendi. Törene, Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay ile Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesinden değerlendirme kurulunda görev alan akademisyenler ile öğretmenler katıldı.
 
Ödül töreninde konuşan Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk;  bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimi ile birlikte bilginin aktarımında geleneksel öğretim yöntemlerinin yetersiz kaldığını belirterek, çağın gereği olarak teknolojinin başta eğitim ve öğretim olmak üzere hayatın bütün alanlarında kullanılmasının büyük önem kazandığını kaydetti. Türk şunları söyledi: “Bu gelişmelerden etkilenen eğitim sistemimizin, teknoloji ile uyumlu, sürdürülebilir, öncü ve yenilikçi bir yapıya sahip olması amacıyla teknolojinin eğitime entegrasyonu sağlanmış, derslerde bilişim teknolojilerinin kullanılmasıyla sınıf seviyesine uygun ve güvenilir e-içerik ihtiyacı artmış, eğitim ‘okul’ ve ‘derslik’ olgularıyla sınırlandırılamayacak kadar geniş ve çok bileşenli bir kavram hâline gelmiştir.”
 
Türk, bilim ve teknolojinin hızla geliştiği dünyada ve ülkemizde yaşanan sosyal, kültürel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler sonucunda bireyin değişen ihtiyaçları göz önünde bulundurularak; kendini ve dünyayı tanıyan, sorgulama yeteneğine sahip millî ve manevi değerlerini benimseyen bireyler yetiştirmek amacıyla öğretim programlarının güncellendiğini hatırlattı. Türk konuşmasına şöyle devam etti: “Günümüzde teknoloji tabanlı olarak geliştirilen ders materyallerinin derslerde etkin bir şekilde kullanılması güncellenen öğretim programları ile daha da önem kazanmıştır. Yenilenen öğretim programlarına yönelik hazırlanan ve 2017-2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren okutulmaya başlanan ders kitaplarına karekod uygulaması eklenmiş ve basılı kitaplar elektronik ortamda öğrenci ve öğretmenlerimizin erişimine sunulmuştur.
 
Ders kitapları içeriklerinin elektronik ortamda öğretmen ve öğrencilerin kolaylıkla ulaşabileceği bir yapıya kavuşturmak, ders kitaplarını etkileşimli tahta ile uyumlu hâle getirmek, öğretim programlarının kazanımlarını destekleyici sorular hazırlamak ve paylaşmak amacıyla öğretmenlerden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda hazırlanan web sayfasını da yaralanıcıların kullanımına açıldığını ifade eden Türk, “E-İçerik Geliştirme Yarışması” esasen e-içerik, elektronik tabanlı öğrenmenin temel bileşenidir. Diğer bir ifade ile öğretmenin yeni ders araç-gerecidir. E-içerik, elektronik ortama aktardığınız veya elektronik herhangi bir ortamdan aldığınız her türlü eğitim materyalidir.”
 
Türk, yarışmaya 53 ilden 19 farklı branştan 133 öğretmenin bireysel veya grup hâlinde başvuruda bulunduğunu bildirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.