MEB, TÜBA ile iş birliği protokolü imzaladı  
MEB, TÜBA ile iş birliği protokolü imzaladı

MEB, TÜBA ile iş birliği protokolü imzaladı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı: “Başlatacağımız eğitim çalışmaları zaman içerisinde sudaki dalgalar gibi yaygınlaşarak sürecek.”

MEB, TÜBA ile iş birliği protokolü imzaladı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimler Akademisi arasında yapılan Bilim Eğitimi ve İlgili Diğer Etkinliklere Dair İş Birliği Protokolü’nü imzaladı. 

 

İmzalanan protokolle, MEB ile TÜBA’nın öğretmen niteliğinin artırılması konusunda iş birliği başlattığını belirten Bakan Avcı, programın hedef kitlesinin 5,6,7 ve 8. sınıflardaki matematik, fen bilgisi ve sosyal bilgiler öğretmenleri olduğunu ifade etti.

 

Dünyanın her yerinde bilim akademileri ilgili eğitim kurumları ve bakanlıkların bu tür çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Bakan Avcı, “Özellikle öğretmenlerin çağdaş en son gelişmeleri takip edebilmeleri ve ona uygun öğretim yöntemleri geliştirilebilmeleri konusunda onlara destek eğitimi veriyorlar” diye konuştu.

Bakan Avcı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz de Türkiye Bilimler Akademisi ile bugün böyle hayırlı bir iş için ilk imzaları atmış olduk. Öncelikle, hedef kitlemizin en başında matematik öğretmenlerimiz yer alıyor. Matematik öğretmenlerimizin 5. sınıftan başlayarak her düzeyde daha etkin, daha eğlenceli ders tekniklerini öğrenmeleri, meslekleriyle ilgili son gelişmeleri takip edebilmeleri için biz burada TÜBA’nın birikiminden, desteğinden Millî Eğitim Bakanlığı olarak yararlanacağız.”

 

İlk etkinliği Ankara’da Mayıs ayı içerisinde yapacaklarını söyleyen Bakan Avcı, “Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevlendireceğimiz 20 öğretmen 5 gün süreyle bir eğitime alınacaklar ve bu programda öğretmenlere 10’a yakın eğitim modülü ve çeşitli bilimsel alanlardaki bilgiler, alanlarında uzman 13 öğretim görevlisi ve TÜBA üyeleri tarafından verilecek, anlatılacak” dedi.

 

Protokolle, çok geniş bir alan açıldığını düşündüğünü ifade eden Bakan Avcı, “Başlatacağımız eğitim çalışmaları zaman içerisinde sudaki dalgalar gibi yaygınlaşarak sürecek. İlk eğitime alınan öğretmenlerimiz aynı zamanda deyim yerindeyse formatör öğretmenler olarak yetiştirilecek ve onlar da daha sonra kendi illerinde, kendi okullarında diğer meslektaşlarının bu eğitimden yararlanmalarını sağlayacaklar ve dolayısıyla inşallah zaman içerisinde büyük sayılara da ulaşacağımız bir çalışmayı başlatmış oluyoruz. Ben bütün öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

 

Bakan Avcı, böyle bir çalışma hazırladıkları için Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Ahmet Cevat Acar’a teşekkür ederek, kalem hediye etti. Başkan Acar da Bakan Avcı’ya tutumlarından dolayı şükranlarını arz ederek TÜBA’nın çıkardığı dergileri hediye etti.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.