Müsteşar Tekin, İmam Hatipliler Kurultayı’na katıldı  
Müsteşar Tekin, İmam Hatipliler Kurultayı’na katıldı

Müsteşar Tekin, İmam Hatipliler Kurultayı’na katıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG sınavının kaldırılmasıyla eğitim sisteminin değiştiği yönündeki iddiaların yersiz olduğunu belirterek, "Eğitim sistemi değişikliği olarak algılanamaz. 7´den 8´e geçtiği gibi 8´den de 9´a geçecek çocuklar." dedi.  

Müsteşar Tekin, İmam Hatipliler Kurultayı’na katıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince Çeşme’de düzenlenen 14. İmam Hatipliler Kurultayı´nda yaptığı konuşmada, imam hatip liselerinin halkın değerlerini yansıtan okullar olduğunu belirterek, Türkiye´de yüz akı olarak tanımlanabilecek 250 civarında çok nitelikli imam hatip lisesi bulunduğunu söyledi. İmam hatip liselerinin nitelikli ve zeki çocukların öğrenim gördüğü liseler olduğunu vurgulayan Tekin, buralarda Türkiye´nin geleceğinin emanet edilebileceği bir nesil yetiştirildiğini kaydetti. Tekin, kendisinin de bir imam hatip lisesi mezunu olduğunu anımsattı.

 

Tekin, TEOG sınavının kaldırılmasından sonra ortaya atılan "eğitim sistemi değişiyor" iddialarının yersiz olduğunu ifade etti. Tekin, bu iddiayı ortaya atanların eğitim sisteminin kökten değiştirileceğini düşündüğünü belirterek,  şöyle konuştu: "Türkiye´de eğitim sistemi cumhuriyetin kuruluşundan itibaren hiç değişmemiştir. Bunu çok iddialı olarak söylüyorum. Sadece eğitimde bu ana felsefeye ulaşmak için kullanılan araçlar üzerinde minimal değişiklikler yapılmış. Asıl ulaşılmak istenen sonuca sistemi götürecek yolda ufak tefek değişiklikler yapılmıştır ve bu değişikliklerin hiçbiri eğitim sistemi değişikliği değildir. Eğitim sistemi değişikliği olarak algılanamaz.

 

Bugünlerde gene tartışıyoruz. ´Eğitim sistemi bir daha değişiyor.´ Ne değişecek, ben anlamıyorum. 8. sınıf ve 9. sınıf, 12 yıllık zorunlu eğitimin parçası. 6. sınıftan 7´ye geçtiği gibi 7´den 8´e geçtiği gibi 8´den de 9´a geçecek çocuklar. Burada yapacağınız bir değişiklik, eğitim sisteminde bir değişiklik anlamına asla gelmez. TEOG teknik bir konu, basit bir konu."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.