ÖĞRETMEN VE OKUL YÖNETİCİLERİNİN GELİŞİMLERİ DESTEKLENECEK  
ÖĞRETMEN VE OKUL YÖNETİCİLERİNİN GELİŞİMLERİ DESTEKLENECEK

ÖĞRETMEN VE OKUL YÖNETİCİLERİNİN GELİŞİMLERİ DESTEKLENECEK

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar ve Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (EFDK) Yürütme Kurulu üyeleri; öğretmen ve okul yöneticileri için bir araya geldi.

Bakan Yardımcısı Aşkar ile EFDK Yürütme Kurulu üyeleri, öğretmen ve okul yöneticilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerini destekleme çalışmaları amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Ankara Başkent Öğretmenevinde yapılan toplantıda, eğitim çatısı altındaki gündeme ilişkin konular ele alındı. Toplantıda özellikle, "üniversitelerle araştırmalar için veri paylaşımı" , "okul temelli mesleki gelişim ile mesleki gelişim topluluklarına destek", "uzman ve başöğretmenlik eğitim programlarının güncellenmesi", "öğretmenlerin yüksek lisans ve doktora yapabilmelerine yönelik çalışmalar yapılması" ve "öğretmen yeterliklerinin gözden geçirilmesi" konularında ön değerlendirmelerde bulunuldu.
 
Toplantıya katılan isimler arasında EFDEK Yürütme Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş, Prof. Dr. Mahmut Selvi, Prof. Dr. Ufuk Şimşek, Prof. Dr. Seyfi Kenan, Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü, Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu, Prof. Dr. Esin Kaya, Prof. Dr. Mustafa Özcan, Prof. Dr. Yılmaz Geçit ve Prof. Dr. Erdal Hamarta ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural da yer aldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.