OLGUNLAŞMA ENSTİTÜLERİNİN MARKASI "BOHÇA"NIN GALATAPORT MAĞAZASI, EMİNE ERDOĞAN VE BAKAN ÖZER'İN KATILDIĞI TÖRENLE AÇILDI  
OLGUNLAŞMA ENSTİTÜLERİNİN MARKASI

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜLERİNİN MARKASI "BOHÇA"NIN GALATAPORT MAĞAZASI, EMİNE ERDOĞAN VE BAKAN ÖZER'İN KATILDIĞI TÖRENLE AÇILDI

Olgunlaşma Enstitülerinin geleneksel Türk kültürü ürünlerini çağdaş bir yorumla dünya pazarına sunan "Bohça" markasının ikinci mağazası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katıldığı törenle Galataport'ta açıldı.


Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden olgunlaşma enstitüleri, kültürel mirası geçmişten günümüze aktarıcı rolünün yanı sıra mezunlarına kazandırdığı donanımlarla sektör ihtiyacını karşılayan insan kaynağını yetiştirmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde kültürel hafızanın yaşatılması misyonu ile olgunlaşma enstitülerinde üretilen ürünler, 2021 yılında "Bohça" markası ile dünyaya açıldı. Yıllardır tutulan desen arşivlerinden de yararlanarak çağdaş yorumlarla daha kullanışlı ve pazar değeri yüksek ürünlere dönüştüren Bohça markasının ilk mağazası, İstiklal Caddesi'nde açılmıştı. İstanbul Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsünün tarihî binasındaki bohça mağazası, olgunlaşma enstitülerinin kendi atölyelerinde el emeği ile üretilen ürünlerle müşterilerine hizmet veriyor.

Bohça mağazasının ikinci şubesi Emine Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımı ile İstanbul Galataport Paket Postanesi bölümünde, hizmete açıldı. Açılışa Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un eşi Ümmü Eymen Muş, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger de katıldı.

Törende müzik dinletisinin ardından açılış kurdelesi kesildi. Sonrasında Erdoğan, Özer ve davetliler mağazayı ziyaret etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.