VİDEO KONFERANS ETKİNLİKLERİNİN VERİMLİLİĞİ ARTIRILACAK  
VİDEO KONFERANS ETKİNLİKLERİNİN VERİMLİLİĞİ ARTIRILACAK

VİDEO KONFERANS ETKİNLİKLERİNİN VERİMLİLİĞİ ARTIRILACAK

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen, okul yöneticisi ve bu okullarda eğitim gören öğrencilerin video konferans yapabilmelerine imkân tanıyan altyapıların oluşturulması amacıyla hazırlanan iş birliği protokolü, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar ile Microsoft adına Genel Müdür Levent Özbilgin tarafından imzalandı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, iş birliği protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Bilişim Teknolojileri alanında hızlı ilerlemeler yaşandığını belirterek 21. yüzyılın teknolojinin her alanda olduğu gibi eğitimde de ağırlığının arttığı bir dönem olduğuna işaret etti.
 
Teknoloji sayesinde eğitim ve öğretim sürecinin sınıf ortamlarına ek olarak sınıf dışı ortamlara da çıkıp zaman ve mekândan bağımsız hâle geldiğini kaydeden Aşkar, derslerdeki soyut kavramların somutlaştırılmasının ve başarı performans takibinin biraz daha kolaylaştığını, bir konuyla ilgili bilgi kaynaklarının çeşitliliğinin arttığını ifade etti. Aşkar, "Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu kapsamda, eğitimde etkin BT kullanımı için çok sayıda proje yürütüyoruz. Bu projelerden birisi, özellikle Öğretmenlik Kariyer Basamakları mesleki gelişim çalışmalarını da yürüttüğümüz Öğretmen Bilişim Ağı ÖBA. Hepimizin bildiği gibi öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerini alabilecekleri ÖBA'yı geliştirip 2022'nin Ocak ayında yayına aldık. Tamamen Bakanlıktaki çalışma arkadaşlarımızın emeği ile hizmete sunduğumuz ÖBA'da kısa zamanda çok sayıda eğitimi öğretmenlerimizle buluşturduk. Öğretmenlerimizin neredeyse tamamı bu platformdan faydalandı. Bu mesleki gelişim eğitimlerinin yanı sıra alanında uzman kişilerin bilgisinden eş zamanlı olarak öğretmenlerimizin faydalanabilmesi, eş zamanlı eğitim yapılabilmesi de hedeflerimiz arasındaydı ve Microsoft tarafından geliştirilen Teams ürünü ile yaptığımız entegrasyon sonrasında bu hedefi de başarıyla gerçekleştirdik." diye konuştu.
 
"Video Konferans Etkinliklerimizin Verimliliği Artacak"
Aşkar, bilindiği üzere uzaktan eğitim sürecinde yürütülen çalışmalar sayesinde EBA'ya canlı ders yapabilme özelliğinin kazandırılarak pandemi döneminde öğrencilerin kendi öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla ders yapabilmesine imkân tanındığını hatırlattı. Aşkar şunları söyledi:
 
"Pandemi sonrası süreçte, uzaktan eğitim ve eş zamanlı video konferans etkinliklerimizin kapsamını, etkisini ve verimliliğini artırmak, hedeflerimiz arasında. Bu sebeple, Bakanlığımıza bağlı yurt içi ve yurt dışı resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen, okul yöneticileri ve bu okullarda eğitim gören öğrencilerin uzaktan eğitimi ve eş zamanlı video konferans yapabilmesine yönelik iş birliğini sağlamak amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Microsoft Bilgisayar Yazılım Hizmetleri Ltd. Şti. arasında bir protokol imzalıyoruz. Protokol kapsamında video konferans, iş birliği, toplantı, not gibi özelliklere sahip Microsoft Teams'in ÖBA, EBA ya da MEB'in uzaktan eğitim sağladığı diğer platformlarına, bu platformların mobil uygulamaları da dahil olmak üzere entegrasyonu hususunda Microsoft ve YEĞİTEK iş birliği yapacaktır. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.