YLSY sözlü sınav sonuçları açıklandı  
YLSY sözlü sınav sonuçları açıklandı

YLSY sözlü sınav sonuçları açıklandı


YLSY sözlü sınav sonuçları açıklandı

Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme Sınavı (YLSY) kapsamında yapılan sözlü sınav sonuçları açıklandı.

 

Millî Eğitim Bakanlığınca 1416 sayılı kanun kapsamında verilen bursla lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin sözlü sınav sonuçları, Resmi Burslu Öğrenci Sistemi´nden (REBUS) duyuruldu.

 

Buna göre, YLSY Puanı 70 ve üzeri olan adaylar, 2016 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu - Tercih Tablosu´ndan kurum kontenjanı tercihlerini ilerleyen zamanda http://yyegm.meb.gov.tr/ sitesinden ilan edilecek tarihler arasında http://www.osym.gov.tr adresinden yapabilecek. Adayların sözlü sınavına girdikleri lisansüstü öğrenim grubundaki kurum kontenjanlarına yerleştirme işlemleri, öğrencilerin tercihleri doğrultusunda YLSY puanı üstünlüğüne göre, ÖSYM tarafından yapılacak. Tercih yapmayan öğrenciler, herhangi bir kontenjana yerleştirilmeyecek. Bu nedenle sınavda başarılı olan öğrencilerin, sözlü sınavına girdikleri lisansüstü öğrenim grubundaki alanda sadece bir kontenjan bile olsa tercihte bulunmaları yararlarına olacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.