ZİYA ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİLERLE VAPUR GEZİSİNDE BULUŞTU  
ZİYA ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİLERLE VAPUR GEZİSİNDE BULUŞTU

ZİYA ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİLERLE VAPUR GEZİSİNDE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Telafide Ben de Varım" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "İstanbul'un Tarihine Yolculuk" adlı vapur gezisinde öğrencilerle bir araya geldi. Ziya Öğretmen, "Telafide Ben de Varım kapsamında 25 öğretmenimiz de şu anda bizimle birlikte. Burası da bir okul, burası da bir sınıf, burası da bir eğitim mekânı... Bugün Üsküdar Belediyemizin katkılarıyla tarih dersini sizlerle beraber burada işliyoruz." dedi.  


Bakan Selçuk, Üsküdar'dan hareket eden Valide Sultan Gemisi'nde gerçekleştirilen "İstanbul'un Tarihine Yolculuk" isimli vapur gezisi etkinliğine katıldı.

 

Öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektiren Bakan Selçuk, yaptığı konuşmada, "Telafide Ben de Varım" çalışması kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte 140 öğrenciyle bir araya geldiklerini belirtti.

 

Bakan Selçuk, etkinlikteki konuşmasında şunları söyledi:

"Liseliler burada, ortaokullar burada. Sizlerle bir İstanbul yolculuğu yapıyoruz. İstanbul'un tarihini tanıtma... Aslında bu bir tarih dersi. Ama aslında bir seyahat. Nereye seyahat? Geçmişe seyahat, geleceğe seyahat. Ve sizleri burada görmek, sizlerle birlikte İstanbul'u dinlemek gerçekten harika. 'Telafide Ben de Varım' kampsamında 25 öğretmenimiz de şu anda bizimle birlikte. Burası da bir okul, burası da bir sınıf, burası da bir eğitim mekânı... Bugün Üsküdar Belediyemizin katkılarıyla tarih dersini sizlerle beraber burada işliyoruz. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum."

 

Bakan Selçuk'un konuşmasının ardından etkinliğe katılan öğrenciler hep bir ağızdan "Telafide Ben de Varım" dedi.

 

Etkinlikte İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Eğitim Tarihi Müzesi Müdürü ve Tarihçi Şehmuz Turan tarafından öğrencilere İstanbul'un sarayları, camileri, koruları, yalıları başta olmak üzere tarihi mekânlara ilişkin bilgi verildi.

 

Etkinlikte Bakan Selçuk'a İstanbul Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen eşlik etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.