BAKAN ÖZER, TUNA EĞİTİM VADİSİ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI  
BAKAN ÖZER, TUNA EĞİTİM VADİSİ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

BAKAN ÖZER, TUNA EĞİTİM VADİSİ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Özer, İstanbul'da Esenler Tuna Eğitim Vadisi temel atma törenine katıldı. Özer, törendeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı gibi 31 Ocak'taki 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50'sinin İstanbul'a yapılacağını belirtti. Cuma günü yarıyıl tatiline girileceğini de hatırlatan Bakan Özer, "Öğretmenlerimizden de küçük bir istirhamımız var: Öğrencilerimize bu iki hafta içinde ödev vermesinler." diye konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; Esenler Tuna Eğitim Vadisi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 6 Eylül 2021 tarihinde bir buçuk yıl aradan sonra yüz yüze eğitime başladıklarını, birinci dönemi kesintiye uğratmadan ve tüm sağlık kurallarına riayet ederek tamamlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.
 
Okulların "ilk açılması ve son kapatılması gereken yerler" olduğunu vurgulayan Özer; okulların açık kalmasının sadece eğitimin değil, aynı zamanda bir "millî güvenlik" meselesi olduğuna dikkati çekti.
 
Bu sürecin en büyük kahramanlarının öğretmenler olduğunu belirten Özer, konuşmasına şöyle devam etti: "Beş ay boyunca her gün maskeyle ders anlattılar. Maskelerini okullarda hiç çıkarmadılar. Aşı oranlarında sadece Türkiye'deki ortalamasının çok üzerinde performans göstermediler, aynı zamanda çoğu ülkedeki öğretmenlerin aşılanma oranının da çok üzerinde bir aşılanma oranına sahip oldular. Onun için ben eğitim sistemimizin bel kemiği olan kıymetli öğretmenlerimizi bu fedakârlıklarından dolayı kutluyorum. İnşallah, cuma günü iki haftalık yarıyıl tatiline gireceğiz. Öğretmenlerimizden de küçük bir istirhamımız var: Öğrencilerimize bu iki hafta içinde ödev vermesinler. Gerçekten öğrencilerimizin -eğitime yeni başlayanlar hariç- hepsi bu bir yıllık aradan sonra, özellikle ilk aylar, eğitim öğretime başlamada gerçekten ciddi bir imtihan verdiler. Onun için bu beş aylık yoğun eğitimden sonra onların da iki hafta gerçekten güzel bir dinlenmeye ihtiyaçları var. Ben inanıyorum ki öğretmenlerimiz de bu iki hafta içinde öğrencilerimize ödev vermeyecektir. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz ilk hafta dinlenecekler inşallah."
 
"İstanbul'a büyük önem veriyoruz"
Türkiye genelinde eğitim yatırımlarını hızlandırmak için yoğun mesai harcadıklarını anlatan Özer, "İstanbul'a hakikaten büyük önem veriyoruz. İstanbul'daki eğitim yatırımlarını 2022 yılında tamamlamak için tüm imkânlarımızı seferber ettik ve şu ana kadar İstanbul'umuza 5 milyarın üzerinde bir eğitim yatırımını 2022 yılı için yaptık." bilgisini paylaştı.
 
Sadece yeni okul yapma değil, aynı zamanda okulların iç donanımının yapılması noktasında da ciddi desteklerinin olduğunun altını çizen Özer, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi, 31 Ocak'taki 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50'sini, yani 7 bin 500 öğretmeni de inşallah İstanbul'a vereceğiz. Yani sadece İstanbul'da okullar yapmak değil; aynı zamanda öğretmen, insan kaynağı takviyesi, altyapının güçlendirilmesi noktasında ciddi yatırımlarla desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.
 
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Özer, "Buradan Esenler'imize de bir müjde verelim: 2022'de yaptığımız mevcut eğitim yatırımlarının ötesinde, Esenler'de arsa bulun, 20 tane ilave yatırım daha yapalım. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise... Neye ihtiyacınız varsa, yeter ki bize arsa gösterin, biz hemen arsayı bulduğunuz anda inşallah, her türlü destekle o süreçlerin tamamlanmasında sizlerin yanında yer alacağız." sözlerini sarf etti.
 
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve hayırseverlere de teşekkür eden Özer, Tuna Eğitim Vadisi'ne yapılacak okulların hayırlı olmasını diledi.
 
Konuşmaların ardından Bakan Özer ve katılımcılar, butona basarak eğitim tesisinin temelini attı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.