BAKAN ÖZER'DEN SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ İSTEYEN ÖĞRENCİLER ŞİMDİ DE SPORDA YARIŞTALAR  
BAKAN ÖZER'DEN SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ İSTEYEN ÖĞRENCİLER ŞİMDİ DE SPORDA YARIŞTALAR

BAKAN ÖZER'DEN SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ İSTEYEN ÖĞRENCİLER ŞİMDİ DE SPORDA YARIŞTALAR

Türkiye'nin ilk sosyal bilimler lisesi olan Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesinin öğrenci ve öğretmenleri, talepleri doğrultusunda Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptırdığı sağlıklı yaşam merkezinde ders sonrasında ter atarak dinleniyor  


Okulu ziyaret eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den yaşam merkezi isteyen Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesinin öğretmen ve öğrencileri ders dışı zamanlarda burada spor yapıyor.

 

Türkiye'nin ilk sosyal bilimler lisesi olan okul, eğitimin yanı sıra spor ve müzik gibi alanlarda da başarılı öğrenciler yetiştiriyor.

 

Birçok şehirden yatılı öğrencisi bulunan okulda, ders dışında sosyal yaşam ve aktivite alanları da oluşturuldu.

 

Bakan Özer, liselere kurulan "Atatürk Kitaplıkları" tanıtım programı için mart ayında geldiği okulda ihtiyaçları sorması üzerine öğretmenler bilişim teknolojileri sınıfı ile müzik atölyesinin yenilenmesini isterken ayrıca içinde fitness aletlerinin bulunduğu bir yaşam merkezi talep etti.

 

Özer'in talimatıyla okulda kısa sürede yenileme çalışmaları yapıldı, yaşam merkezi için Bahçelievler Belediyesi sponsor oldu.

 

Salonun resmî açılışı, 30 Mart'ta Bakan Özer tarafından yapıldı. O günden bu yana öğrenciler, spor yapmak ve rahatlamak amacıyla salonu eğitmenler eşliğinde kullanıyor.

 

Öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgisi var

Yoğun tempo arasında kolaylıkla erişebilecekleri bir salona kavuşmaktan dolayı memnun olduklarını söyleyen öğretmen ve öğrenciler, koşu bandından aletli pilatese kadar pek çok donanımın bulunduğu salonda birçok branşta spor yapıyor.

 

Öğrenciler, şimdiden salona gidenlerde fit olmaya doğru bir gidiş olduğunu belirtiyor.

 

Öğrenci Ahmet Efe Sözer, salona ilk girdiklerinde ağırlık çalışabilecekleri aletleri gördükleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

 

Okulun basketbol takımının da salonu aktif kullanarak bundan fayda sağladığını belirten Sözer, dışarıda da fitness salonuna gittiğini ancak artık okulun salonunu kullandığını belirtti.

 

Öğrencilerin salona ilgisinin yoğun olduğuna dikkati çeken Sözer, "Genel olarak öğrenciler ders ve okul sonrası zamanlarında akıllı telefonlarıyla oyun oynuyorlar. Fakat okulumuzda bu spor salonu açıldığından beri öğrenciler buraya gelip çalışıyorlar. Spor yaptıkları anlarda da telefondan uzaklaşmış oluyorlar. Böylece onlar için ayrıca faydalı oluyor." dedi.

 

Okulun bilgisayar ve biyoloji laboratuvarları ile müzik atölyesindeki enstrümanlar da yenilendi

 

Öğrencilerin talebi sonrası Bakan Özer'in talimatıyla okulun müzik atölyesinin enstrümanları ile bilgisayar ve biyoloji laboratuvarının donanımı da yenilendi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.