BAKAN TEKİN, SAMSUN'DA YÜRÜTÜLEN EĞİTİM ÖĞRETİM SÜREÇLERİNİ DEĞERLENDİRDİ  
BAKAN TEKİN, SAMSUN'DA YÜRÜTÜLEN EĞİTİM ÖĞRETİM SÜREÇLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

BAKAN TEKİN, SAMSUN'DA YÜRÜTÜLEN EĞİTİM ÖĞRETİM SÜREÇLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Samsun'daki programı kapsamında Valiliği ziyaret ederek, Vali Orhan Tavlı'dan eğitim öğretim süreçlerine ilişkin bilgi aldı ve ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Samsun'daki programı kapsamında Vali Orhan Tavlı'yı ziyaret ederek valilik şeref defterini imzaladı.
 
Ziyaretten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, 2002-2003 eğitim öğretim yılında Samsun'da 264 bin olan zorunlu eğitim çağındaki öğrenci sayısının 2023-2024 eğitim öğretim yılında 267 bine ulaştığını söyledi.
 
Samsun açısından öğrenci sayısında stabil bir durum gözlendiğini belirten Bakan Tekin, "Öğrenci sayısı stabilken Bakanlığımızın yaptığı yatırımlar açısından baktığımızda ise şöyle bir tablo var: 2002-2003 öğretim yılında 264 bin öğrenciye 10 bin 840 öğretmen arkadaşımız hizmet veriyordu. Öğrenci sayısı hemen hemen sabit kalmasına rağmen bu yıl itibarıyla öğretmen sayısı yaklaşık iki kat artmış durumda, 20 bin 724 öğretmen hizmet vermektedir. Bunun anlamı şu: Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı aradan geçen 20 yıllık süre içinde yarı yarıya azalmış durumda Samsun'da. Bu, çok önemli bir istatistik göstergedir. 2002-2003 eğitim öğretim yılında 7 bin 224 olan derslik sayısı da 2023-2024 eğitim öğretim yılında 13 binin üzerine çıktı." dedi.
 
Bakan Tekin, yerel yönetimlerle yapılan iş birliğine değinerek, "Biz çok büyük bir aileyiz. Millî Eğitim Bakanlığı olarak yaklaşık 1 milyon 100 bin öğretmenimiz, 20 milyona yakın öğrencimiz, bize bağlı okullar, özel okullarla beraber yaklaşık 76 bin civarında da kurumumuz var. Bu kurumlarımızın belediyelerle, yerel yönetimlerde çok ciddi ilişkileri oluyor." ifadelerini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.